Чому не схвалюють кредит онлайн

Чому не схвалюють кредит онлайн


Беручи кредит, позичальник повинен розуміти, що будь-яка фінансова організація має законне право без пояснення причин відмовити у видачі позики. Дана обставина фіксується в кредитних договорах, і обговорюється при оформленні документів. МФО не зобов'язані повідомляти клієнтам причину по якій відмовлено у видачі кредиту. На сьогодні на ринку склалася ситуація, в якій банківські кредити стали не такими доступними як кредити онлайн. Що може вплинути на прийняття рішення фінустанови?

Почати слід з такого поняття як скоринг. Простими словами, скоринг - це процес прийняття рішення про видачу позики. У багатьох МФО автоматизований і включає в себе обробку великої кількості даних і враховує багато факторів.

Чому відмовляють банки

  • Низькі доходи громадянина. Обов'язковим атрибутом у видачі кредиту банком є ​​довідка про доходи. Документ на основі якого і йде розрахунок платоспроможності клієнта.
  • Погана кредитна історія. Бюро кредитних історій України збирає інформацію про всі негативні етапи Ваших дій щодо отриманих позик. Заборгованості, різного роду порушення зобов'язань. Різні фін установи по-різному аналізують отриману інформацію.
  • Попадання в «чорний список». Багато компаній ведуть практику чорних списків, куди можна потрапити не підозрюючи того. Якщо говорити в контексті банків, то людям з цього списку кредитів не дадуть.
  • Неправильно заповнена заявка на кредит. При оформленні документів, важливо, надавати достовірну інформацію про себе. Часто, банальна помилка може послужити відмовою в позиці.
  • Часта зміна місць роботи. Шанси невеликі у тих, хто часто міняє роботу (період роботи на одному місці не перевищує одного року). Дана категорія громадян прирівнюється до людей які не мають постійного доходу, а таким людям видавати кредит ризиковано.
  • Кредит в іншому банку. Банки неохоче кредитують тих у кого є борги в інших установах. За логікою ризики втрати платоспроможності такого клієнта дуже високі.
  • Вік людини. Позичальник на пенсії, і має вік що перевищує 60 років, він автоматично потрапляє в список бажаних клієнтів для банку. Біда наших пенсіонерів - тотальний брак грошей.

Причин відмовити багато, банки не розкривають скорингові моделі. Вище перераховані найбільш очевидні і загальновідомі.

Причини відмови в онлайн позиці

МФО також можуть відмовляти своїм клієнтам у видачі онлайн кредитів. Але в цілому отримати гроші в мікро фінансової організації набагато простіше як і з точки зору самої процедури подачі документів, так і з точки зору шансів на успіх. Відмовити можуть з наступних причин:

  • Погана КІ. За аналогією з банками МФО теж дивляться на кредитну історію клієнтів. Хоча вимоги не такі суворі, маючи багато несплачених боргів швидше за все отримаєте відмову.
  • Невірно вказані особисті дані. Перевіряючи достовірність даних анкети співробітники кредитної установи стикаються з обманом з боку позичальника. Аби не допустити сплату боргу і в пошуках легких грошей багато хто вдається до шахрайства. Такі клієнти отримують відмову.
  • Відсутність українського громадянства. Для отримання онлайн позики обов'язково мати паспорт громадянина України. Нерезиденти гарантовано отримують відмову.

Хто кредитує під 0 відсотків

Висока конкуренція на ринку мікрокредитів позитивно впливає на зменшення процентних ставок різними МФО. У компанії Укрпозика, на постійній основі діє спеціальна пропозиція «першим клієнтам кредит під 0 відсотків». Відразу велику суму отримати не вийде. Але при подальшому користуванні сервісом суми для позик зростають.


Коментарі: 0

Залиште свій коментар